Time flies

Woensdag was ik vrij vanwege het stemmen! Alweer een dag vrij, chill leven hier enzo! Mensen zijn hier heel chill en rustig en zoals een jongen hier in het vrijwilligershuis goed verwoordde: Ze zijn liever lui dan moe! Dit is echt zo. Op m’n vrije dag heb ik ‘s ochtends lekker rustig aan gedaan. M’n plan was om te gaan zonnen, maar er was dus geen zon. Het is de laatste tijd wel warm maar heel erg bewolkt en geen zon. Wel balen! Dus had ik een nieuw plan nodig! Ik besloot om er in m’n eentje erop uit te gaan om even wat sightseeing in de buurt te doen. Weer een heel avontuur! Ik kwam de eerste 10 minuten al 2 bedelaars tegen. Eerst een vrouw die vroeg om geld, omdat ze eten wilde halen. Ik loog en zei dat ik geen geld bij me had. Ik had haar best wat geld gegund, maar het probleem is dat ze het dan waarschijnlijk aan verkeerde dingen gaat uitgeven. Alcohol en drugs zijn hier in Zuid-Afrika namelijk een groot probleem. Iedereen adviseert dat als je iets wil geven je ze het best een flesje drinken kan geven of wat te eten, maar absoluut geen geld. De tweede ‘bedelaar’ was een jongen van ongeveer 14 denk ik. Weer zei ik het zelfde: ‘I have no money with me, I’m sorry’. Best wel heftig om te zien, vooral zo’n jongetje. Tijdens m’n tour door de buurt zag ik een aquarium, daar ga ik zoiezo nog een keer heen! Ook liep ik langs het strand en ging ik naar de pier en de Boardwalk (een winkelcentrum met vooral restaurants en eetgelegenheden, maar ook een paar winkels en een casino). Mooie foto’s gemaakt als een echte toerist haha, maar ik moest wel opletten. Het is opzich best veilig hier als het dag is, maar je moet als meisje niet te lang stilstaan en om je heen kijken. Als je lang stil gaat staan en ze merken dat je de weg niet weet, komen er zo een paar Afrikanen naar je toe. Dit had ik op m’n eerste dag hier. Ik dacht ik loop even naar het strand, ik stond bij het stoplicht en er stopt midden op de weg een taxi voor me. De chauffeur stapt uit en zegt: ‘You!, come with me!’ en hij stak z’n hand uit. ‘No thanks’, en terug naar het huis rende ik hahaha. Ik wist nog niet echt wat ik kon verwachten. Maar terug naar het verhaal. Op de terugweg zag ik een zwerver, hij ging elke prullenbak langs om te kijken of er nog eten inzat wat hij op kon eten. Zo ver ik gezien heb had hij geen succes, want de prullenbakken waren net geleegd. Verder veel foto’s gemaakt en veel nieuwe indrukken. Ook maakte ik een paar foto’s van mezelf met de zelfontspanner (haha zag er vast een beetje zielig uit), maar RESULTAAT!! = mooie foto’s van mezelf met landschap haha. De rest van de dag heb ik een beetje rustig aan gedaan aangezien ik heel erg verkouden ben en veel moet hoesten, beetje uitzieken 🙂 . 

Vandaag (donderdag) had ik weer stage. Om 8:15 vertrok ik weer naar Missionvale. In de ochtend ging ik helpen bij Father Christmas. Ik heb heeeel veel kadotjes ingepakt. ‘s Middags was het weer tijd voor Nutrition. Ook ging ik daarna even naar de Crafting Unit. Ze maken daar dingen zoals tassen, shorten, sleutelhangers, sjaals en ga zo maar door. Ik heb daar 2 tassen gekocht en een sleutelhanger van Missionvale, als reminder aan Missionvale voor thuis. Ik vroeg aan de vrouw of ik een foto van de tassen mocht maken omdat een andere vrijwilliger uit het huis er ook 1 wou. Dat mocht! Ze vond m’n mobiel zo geweldig dat ze zelf ook een keer op de foto wou haha. Niet 1 keer , zelfs 2 keer. 1 keer van beide kant van haar gezicht haha geweldig! Toen het 3 uur was wou ik gaan, want ik word altijd om 3 uur opgehaald. Maarrrr ik werd tegengehouden door 2 meisjes van de basisschool waar ik al weleens mee buiten gespeeld had. Ze zeiden dat ze me gingen missen als ik wegging volgende week en wanneer ik terug kwam haha, zijn echt cuties. Ook vroegen ze of ik hun namen nog wist. Wauw uh nee haha. Ik heb al iets van 100 kinderen ontmoet en ook verder niet meer gezien, omdat ik niet vast op de basisschool werk, maar een beetje overal. Dus nee ik wist hun namen niet meer. Ik deed wel alsof ik ze wel wist maar vergeten was haha. By the way, die kinderen zijn zoooo goed voor je zelfvertrouwen! Dit is letterlijk wat ze zei: ‘You’ve got a big nose!’ Wauw, ik voel me goed nu hahahha. 

Morgen heb ik stage tot 12 uur en dan ga ik waarschijnlijk meelopen met iemand die mensen bezoekt in de townships, ben benieuwd! M’n observing eyes staan open!!

Love!!

2014-05-08 11.56.53

2014-05-08 12.57.19

2014-05-08 13.17.25

2014-05-08 14.51.51

2014-05-08 14.47.26

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s